Aftersun haircare

Nu börjar de flesta komma tillbaka från sin sommarsemester och det är dags att börja ta hand om ditt hår, som ofta kommer lite i skymundan på sommaren.

Solblekta toppar ska klippas, kanske färgen har blivit matt och tråkig?

Främst är det fukt som håret är i behov av såhär års, men självklart kan ett väldigt blekt hår också behöva lite extra proteiner.

Jag brukar även rekommendera en detox på håret om man har badat mycket, som jag antar att de flesta har gjort denna varma sommar.
Har man badat i klor är det viktigt att alla klorrester, och även de metaller som kan komma med vattenledningarna, rensas bort. Har man badat mycket i saltvatten kan det också vara en bra idé att rensa ur alla saltkristaller som kan fästa sig på hårstråna.
Detta är extra viktigt om man planerat att göra en färgbehandling. Speciellt om det handlar om klor och metaller då det kan bli en kemisk reaktion med färgen, så berätta för din frisör vad som hänt med håret under sommaren så han/hon kan avgöra vad som behövs göras.

Boka även in en extra kur i samband med din klippning, Redkens chemistry som jag berättat om förut är perfekt för dessa tillfällen.

För alla lite torra/matta hår rekommenderar jag varmt Diamond oil serien från Redken.
Den är otroligt vårdande men innehåller inte för mycket proteiner.
Shampo, balsam och inpackning passar de flesta i den här serien. Sen finns det två oljor, som jag skrivit om tidigare, ena för normalt hår och den andra för lite mer frizziga/grova hår.
Var sparsam med dessa oljor, då de är fria från silikoner och endast innehåller rena oljor så är de otroligt rika och kan kännas för feta om man överdoserar.

Har man ett väldigt torrt och frizzigt hår så kan jag rekommendera Redken All soft heavy cream, som är en superbra inpackning för denna typ av hår. För extra fukt kan man blanda några droppar av Diamond oil oljan i inpackningen.

Denna årstid kan det också vara en god idé att komplettera med en leave-in produkt för att få en mer konstant återfuktning.
För torra hår Redkens all soft supple touch som är i sprayform och lätt att applicera.
För väldigt preparerade hår som känns mer skadade Redkens extreme antisnap som är en protein treatment i cremeform, den doftar också helt magiskt.

0

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotterInstagram lindamikaelsdotter